Minizoda #1: Ispunjen Mars

Malo li smo slutili kako će sinoćnja partija Terraforming Marsa ostati upamćena po ičemu značajnom. Međutim suprotno očekivanjima dogodilo se gotovo nemoguće. Nakon 5 godina i 79 odigranih partija, napokon nam je pošlo za rukom u 16 generaciji u potpunosti popuniti Mars 🥳 . Riječima doktora Malcolma: “Life finds a way.”

Ipak kako bi se to postiglo trebalo je poprilično oduljiti igru, te odigrati karte Mohole Area, Mangrove i Protected Valley, a koje popunjavaju i preostale tri pozicije rezervirane za oceane.

Inače igra se na prvu nije činila da će se toliko oduljiti. Već u prvoj generaciji sam spustio Aquifer Pumping i počeo masovno spuštati oceane. Zelenilo smo oboje ravnomjerno dovodili u popriličnim količinama. Tako da su do 7 generacije kisik i oceani bili maksimizirani. Jedini usporavajući faktor nam je bio temperatura, budući da oboje nismo proizvodili gotovo nimalo topline, a nikom se nije plaćalo podizanje temperature preko standardnog projekta.
Moje karte
Slavičine karte
Pobijedio sam sa 184 bodova (Arcadian Communities – zeleni) naspram Slavičinih 164 (Pharmacy Union – plava), i to rekao bih ponajviše zahvaljujući mravima 🐜 . Skupio sam ih čak 46 = 23 boda. Jako rano u igri sam uspio spustiti Extreme Cold Fungus, nešto malo kasnije i Symbiotic Fungus, te sam od 3 i 8 generacije ih samo skupljao na karti. A pomoglo je i papanje bakterija za Slavičinih karata, ali i uvođenje novih preko karata događaja. Slavica se pak odužila tako što je s predatorima papala moje male životinjice 🙁 .
Igrali smo Elysium stranu s Prelude ekspanzijom, te trima promo packovima.
Author: Mislav Gabriel Mikša Golub

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)