Epizoda #28: Luda partija Terraforming Marsa

I tako smo večeras rasturili Terraforming Mars 😀 .


#259


#260

Igrali smo još jednu generaciju, a da nije bilo uopće išta za teraformirati, ili izgraditi. Barem smo tako mislili dok na kraju igre nismo skužili da je jedna pločica oceana bila po strani a da ju nismo skužili. Igrali smo igru već dva i pol sata, počeli oko 21h, završili oko 23h. Slavica je igrala sa Teractor korporacijom, a ja Helion. Pred kraj igre smo bili već ubijeni i skroz smo se gubili s mogućnostima na karticama. Možda zato što smo imali ispred sebe većinu karata i špila. A na početku je relativno brzo krenulo. Odmah smo se bacili u utrku tko će prvi doći do 35 terraforming ratinga kako bi mogao polagati pravo na milestone za terraform rating. Slavica je krenula na podizanje razine kisika, ja na podizanje temperature. Bila je uspješnija u tome položivši pravo prije mene. Ja sam si uzeo umjesto toga organizatora, a Slavica još i graditelja. Uglavnom tu se igra stopirala. Ja nisam namjerno želio više podizati temperaturu iz razloga što sam se osjećao bodovno inferiorniji da guram ka kraju igre, a Slavica kada je došla skroz do kraja podizanja razine kisika, nije imala pogodne mogućnosti za podizanje temperature. I tu je krenula utrka tko će više teraformirati Mars, izgraditi više gradova i spustiti karata koje nose više novaca, pogodnosti i bodova. Imao sam tu više sreće, ili znanja 😎 , pa sam se nabacao već dosta rano cijelo čudo karata za prikupljanje krava, mrava, svemirskih lovaca, znanosti itd.

#261 Slavičin tablo, većinu karata je skupila u špil jer su bili čisti bodovi


[#262 Moj tablo

Gotovo pred sam kraj Slavica je od nagrada ćopila zemljoposjednika i znanstvenika, a ja rudara. Do trenutka kada je uspjela doći do načina na koji podići temperaturu do kraja i postaviti i zadnji ocean (bez onog jednog koji je falio i kojeg je tko zna već preko koje karte u međuvremenu trebao postaviti), i ja sam se u međuvremenu nakupovao podosta karata s fiksnim brojem bodova.

Kada smo sve zbrojili, ispalo je da sam upravo zahvaljujući raznoraznim bodovima na kartama, uspio pobijediti. Na kraju igre je bilo 176 bodova za mene, naspram 159 za Slavicu.

#263

Author: Mislav Gabriel Mikša Golub

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)