Epizoda #18: Dogodovštine ljeta Gospodnjeg 2016 Dio II: Povratak u Zagreb

Dva dana prije odlaska za Split na 2. FantaSTikon: Super H.I.K. iskoristili smo za nalaženje s Jurom.

Odlučili smo i njega zaraziti čarima alkemije, stoga se Alchemists ponovno našao na stolu spreman za igru. Partija je prošla podosta zbunjujuće jer je svatko na neki svoj način dolazio do svojih rezultata. Pokazalo se na kraju da je Slavica fulala jednu teoriju koju je objavila, a Jura dvije. Rezultat je bio njihovo pošteno spuštanje na bodovnoj traci na samom kraju igre. Slavica je tako imala 36 bodova, Jura 19, a ja 39.

I Juri se igra dosta svidjela, mada je i sam primijetio da igra ima malo previše toga u sebi.

#124

Nakon toga smo se opustili uz jednu partiju Last Night On Earth sa Growing Hunger i Survival of The Fittest ekspanzijama.
Jura je zahtijevao da ovoga puta on isproba igru iz pozicije zombie igrača pa smo mu u tome vrlo rado udovoljili.

Svatko od nas je preuzeo uloge dvoje heroja, Slavica je upravljala sa Amandom i Ocem Josephom, a ja sa Kenny i Jenny.

Nasumičnim odabirom smo izvukli “Search for the truth” scenarij u kojem smo morali u špilu karata koji su vukli heroji, pronaći određene predmete koji su nam mogli objasniti svu istinu događaja koji su doveli do zombie apokalipse.

#126

Raštrkali smo se na početku igre na sve strane, pokrivši s jednim likom po jednu zgradu u potrazi za traženim predmetima.
Od svog tog silnog traženja malo smo previše riskirali pa su nam se neki od likova ubrzo našli okruženi sa svih strana zombie nemanima.

Kenny je bio prvi koji je pao od ruku i zubiju nemrtve pošasti, i odmah sljedeći tren ustao kao novi član obitelji.
Na njegovo mjesto je uskočio Jake Cartwright.

#125

Ubrzo je postalo očito kako se svatko za sebe neće baš najbolje moći nositi s konstantnom opasnošću. Odlučili smo se stoga naći i regrupirati u obližnjoj srednjoj školi.

#127 Spas smo u jednom trenutku potražili u lokalnoj školi

Na putu do škole Otac Joseph se nesebično žrtvovao kako bi spasio Amandu, no na koncu je sam tragično skončao također se pretvorivši u nemrtvog uslijed zadobivenih rana od ugriza.

Jenny je bila najudaljenija od škole pa je zastajkivala za ostalima. Uskoro se i sama našla u okruženju pa je morala bježati zaobilaznim putem. Srećom pa je na svojem putu u jednoj od zgrada naišla na prvi dokaz njihove potrage – tajnu videokazetu.

Dvojka preživjelih (Amanda i Jake Cartwright) su zadnjim atomima snage uspjeli dotrčati do škole na sigurno. Tu ih je dočekala bolničarka Becky, koja se pobrinula za lakše zadobivene rane. No vremena za odmor i okrjepu nije bilo previše jer se zombie horda sa nemrtvim Ocem Josephom i Kennyjem na čelu, polako ali sigurno približavala svojem cilju.

Zabarikadirali su vrata i prozore ostavivši jedino glavni ulaz otvorenim za Jenny.

Zajedno s Jenny došla je i cijela vojska nemrtvih. Amanda, Jake i Becky su se nalazili u školskoj dvorani kada su barikade popustile i masa nemrtvih ruku pod dirigentskom palicom Oca Josepha se našla nad njima. Jenny se za to vrijeme na glavnom ulazu obračunavala sa svojom hrpom zombija. Uspjela ih je svladati troje prije nego je zaključila da joj je uzaludna borba jer su novi zombiji i dalje neumorno dolazili sa svih strana. Dala se stoga u bijeg prema ostatku ekipe koji se upravo spremao za epski okršaj sa nemrtvim Ocem Josephom osobno. Nemrtvi svećenik je tako na koncu napokon našao svoj mir, razoren u tisuću komadića od strane dinamita.

#128 Situacija prije sukoba sa zombijima


#129 Situacija poslije sukoba sa zombijima

Gubitak jednog od svojih vođa je samo još više razjarilo zombie rulju sada željnu i osvete.

Bilo je vrijeme da se napusti školu i potraži spas u nekoj od drugih zgrada. No prije nego što su stigli napustiti dvoranu, sreća se ponovno osmjehnula Jenny. Naime na samom izlazu je naišla na dnevnik koji je vodio jedan od preživjelih koji je pratio i bilježio ponašanje zombija. Prema njegovim istraživanjima prvi znakovi zaraze u gradiću Woodinvale pojavili su se kod lokalnog farmera Styja na njegovoj farmi. Kako spriječiti daljnje širenje ove zaraze? Pa sa dva snopa dinamita u Holywood stilu naravno.

Počela je tako zadnja trka između heroja i zombija tko će prije stići do Styjeve farme i uspjeti u svojem naumu. Heroji su došli zahvaljujući svojim brzim zdravim nogama prvi. Nažalost nisu stigli na vrijeme postaviti sve eksplozive na ključnim mjestima prije nego što se cijela sila zombija slila sa svih strana i progutala ih.

Author: Mislav Gabriel Mikša Golub

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)